Wie wij zijn

We nemen het initiatief. We doen wat nodig is. We gaan voor het resultaat. Daarmee kun je gerust zeggen dat we 'wat vreemde adviseurs' zijn. ScaleUp Execution Heroes.

Concreet ondersteunen we u in het initieren, creeren, realiseren en financieren van uw innovatie en samenwerkingskansen. Daarmee dragen we bij aan een versnelde en duurzame groei van uw onderneming. We richten ons daarbij specifiek op u als innovatieve MKB ondernemer, uw management team en uw samenwerkingspartners.

We zijn samen met onze klanten, relaties en partners de ScaleUp Execution Heroes. Sinds 2007 staan we met ons team van adviseurs voor u klaar. We willen daarbij relevant zijn en voor u het verschil maken. De jarenlange kennis en ervaring van de mensen achter Chematronics speelt hierbij een belangrijke rol.

Ons Team

Twan Smetsers

Managing Partner Chematronics
Managing Partner ScaleUp Capital
Sr. Adviseur, ScaleUp Execution Hero
MMS, Master of Marketing Strategy (University of Groningen)
Bachelor of Electrical Engineering (Fontys University of Applied Science)

Twan Smetsers, eigenaar van Chematronics, is ondernemer en adviseur voor het innovatieve MKB. Hij combineert ruim 20 jaar leidinggevende ervaring in de hightech-systeemindustrie met een studie Electronics en een Master in Marketing Strategie (RUG). Hij bezit een sterke pioniersgeest, die hem en de klanten van Chematronics steeds nieuwe, onverwachte kansen bieden.


 

     
Jeroen Cremers

Managing Partner ScaleUp Capital
Sr. Adviseur, Financieel Specialist
Master of Science in Management, Nyenrode Business Universiteit
AA Accountancy

Jeroen Cremers begeeft zich binnen Chematronics op het snijvlak van bedrijfskundige en financiële vraagstukken. Door de ruime ervaring op dit gebied weet hij duidelijk de belangrijkste bedrijfskundige aspecten en de daarmee samenhangende financieringsbehoefte in kaart te brengen en te vertalen naar de best passende financieringsoplossing. Hij houdt van uitdagingen en daagt daartoe ook de klant uit.


 

     
Bram Arts

Sr. Adviseur, ScaleUp Execution Hero
Master of Science, Innovation Management (TU/e)
Bachelor of Engineering, Human Electrical Engineering (Fontys)

Bram Arts is als vaste adviseur werkzaam bij Chematronics. Bram krijgt energie van het oplossen van strategische vraagstukken op het gebied van new business development. Met zijn technische en bedrijfskundige achtergrond is Bram in staat de conversatie aan te gaan en gezamenlijk tot out-of-the-box oplossingen te komen. 


 

     
Corine van Overdijk

Begeleidingskundig adviseur, supervisor & coach
Master Begeleidingskunde (CNA, Universiteit van Amsterdam) 
Geregistreerd supervisor bij de L.V.S.C

De roots van Corine van Overdijk liggen in het onderwijs. Na een carriere als docent, leerlingbegeleider, vertrouwenspersoon en interne supervisor heeft zij de overstap naar het bedrijfsleven gemaakt. Om haar klanten nog beter te kunnen bedienen volgde ze de Masteropleiding begeleidingskunde bij het Centrum voor Nascholing (Universiteit van Amsterdam).Ze deed onderzoek naar het leren en werken in netwerken. Ze is integer en heeft een inspirerende aanpak.


 

     
Alex Vermeer

Adviseur, ScaleUp Execution Hero
Master of Business Innovation (MBI)
Imagineering: Strategic Business Innovation
Bachelor of Business Administration (BBA)

Alex is geïnteresseerd in hoe ondernemers hun ecosysteem kunnen betrekken in het innovatie proces, om zo de kans op markt succes te vergroten.


 

     
Tjeerd van Loosbroek

Adviseur, ScaleUp Execution Hero
Master's Degree, Strategic Management (Tilburg University)
Bachelor's Degree, Commerciele Economie (Avans Hogeschool Breda)

Tjeerd heeft een achtergrond in de energiewereld en is geïnteresseerd in de impact die samenwerking heeft op het succes van innovatietrajecten. 

     
Nick Distelbrink

Adviseur, ScaleUp Execution Hero
Master of Science (MSc) Business administration (Radboud Universiteit Nijmegen)
Bachelor Technische Bedrijfskunde (Saxion Hogeschool Enschede)

Nick heeft een brede achtergrond en zet zich met zijn commerciele vaardigheden graag in om innovatietrajecten tot een succes te brengen.  

     
Brent Verschoor

ScaleUp Execution Method Developer,
Master Innovation Management (TU/e)
Bachelor of Science, Science and Innovation Management (UU)

Brent Verschoor is geïnteresseerd en gedreven om bedrijven met problemen te helpen. Momenteel onderzoekt hij de mogelijkheid tot het ontwikkelen van een ScaleUp Execution Heroes methode. Deze methode moet groeiende bedrijven helpen hun complexiteit te managen en hun groeiproblemen te reduceren. 

 

     

Regionale ondersteuning Netwerk van partners

Chematronics staat klaar voor innovatieve ondernemers en alle organisatie's die innovatief MKB een warm hart toedraagt in Nederland en België.

Voor de lokale ondersteuning werken we samen met onze lokale partners. Wij werken nauw samen met externe partners o.a. op het gebied van private financiering (ScaleUp Capital), legal, intellectual propery (IP), social media en marketing communicatie. Uiteraard nemen wij daarbij onze verantwoording om tot een gezamenlijk professioneel resultaat te komen.

 
De oorsprong van de naam Chematronics

'Voor onze klanten en adviseurs staat de naam Chematronics voor ‘de zoektocht naar het nieuwe’; nieuwe kansen en processen die door het samenkomen van verschillende disciplines tot integraal business succes leiden.

'The fusion of chemistry, life-sciences and electronics'. 
Chematronics promises results likely to form the basis of major new technologies. Since few individuals possess the necessary range of skills, the only option is to bring together scientists & engineers from relevant disciplines and to forge collaboration between them. Linked to this is the recognition that advances in certain areas of basic research are crucial for the development of new generic technologies such as biotechnology and new materials. Such research often involves collaboration not only across disciplinary boundaries, but also between sectors, for example, between universities and industry.