Wie wij zijn

ScaleUp Heroes nemen het initiatief. Ze doen wat nodig is. Ze gaan voor het resultaat. Daarmee steken ze hun nek uit en komen ze boven het maaiveld uit.

Groei wordt gerealiseerd door onze klanten, partners en relaties, om die reden hebben we hen bij het 10-jarig bestaan van Chematronics in 2017 geëerd met de geuzennaam ‘ScaleUp heroes’. Daarbij realiseerden we ons heel goed dat onze eigen mannen en vrouwen ook tot deze tribe behoren. Na een decennium zijn we dus ook klaar voor een nieuwe identiteit.

Wij maken contact en zorgen dat ideeën concreet worden. We vinden de juiste route, leggen de geschikte contacten en zorgen dat plannen funding krijgen. We werven strategische partners en bouwen succesvolle consortia. Helden komen in actie ook zonder dat er om gevraagd wordt. Dat bindt ons als ScaleUp Heroes.

Sinds 2007 staan we met ons team voor jou klaar om oplossingen te zoeken. We zijn relevante partners en maken het verschil. Onze jarenlange kennis en ervaring speelt hierbij een belangrijke rol.

Ons Team

Twan Smetsers

ScaleUp Strategist
Owner, Managing Partner ScaleUp Heroes
Owner, Managing Partner ScaleUp Capital

MMS, Master of Marketing Strategy (University of Groningen)
Bachelor of Electrical Engineering (Fontys University of Applied Science)

Twan is serie-ondernemer, oprichter van Chematronics en wegbereider voor het innovatieve MKB. Hij combineert ruim 25 jaar leidinggevende ervaring in de hightech-systeemindustrie met een studie Electronics en een Master in Marketing Strategie (RUG). Hij bezit de pioniersgeest nodig om een leidende rol te nemen in de verdere uitbouw van de ScaleUp Heroes en steeds nieuwe, onverwachte kansen te creëren.
 

     
Jeroen Cremers

ScaleUp Smart Capital
Owner, Managing Partner ScaleUp Heroes
Owner, Managing Partner ScaleUp Capital
Master of Science in Management, Nyenrode Business Universiteit
AA Accountancy

Jeroen begeeft zich binnen ScaleUp Heroes op het snijvlak van bedrijfskundige en financiële vraagstukken. Door de ruime ervaring op dit gebied weet hij duidelijk de belangrijkste bedrijfskundige aspecten en de daarmee samenhangende financieringsbehoefte in kaart te brengen en te vertalen naar de best passende financieringsoplossing. Hij houdt van uitdagingen en daagt daartoe ook de klant uit.


 

     
Corine van Overdijk

ScaleUp Cicerone
Master Begeleidingskunde (CNA, Universiteit van Amsterdam) 
Geregistreerd supervisor bij de L.V.S.C

De roots van Corine liggen in het onderwijs. Na een carriere als begeleider, vertrouwenspersoon en interne supervisor heeft zij de overstap naar het bedrijfsleven gemaakt. Ze volgde de Masteropleiding Begeleidingskunde bij het Centrum voor Nascholing (Universiteit van Amsterdam). Ze deed onderzoek naar het leren en werken in netwerken. Ze is integer en heeft een inspirerende aanpak.

 

     
Alex Vermeer

ScaleUp Execution Hero
Master of Business Innovation (MBI)
Imagineering: Strategic Business Innovation
Bachelor of Business Administration (BBA)

Alex is geïnteresseerd in hoe ondernemers hun ecosysteem kunnen betrekken in het innovatie proces, om zo de kans op markt succes te vergroten.


 

     
Tjeerd van Loosbroek

ScaleUp Execution Hero
Master's Degree, Strategic Management (Tilburg University)
Bachelor's Degree, Commerciele Economie (Avans Hogeschool Breda)

Tjeerd heeft een achtergrond in de energiewereld en is geïnteresseerd in de impact die samenwerking heeft op het succes van innovatietrajecten. 

     
Nick Distelbrink

ScaleUp Execution Hero
Master of Science (MSc) Business administration (Radboud Universiteit Nijmegen)
Bachelor Technische Bedrijfskunde (Saxion Hogeschool Enschede)

Nick heeft een brede achtergrond en zet zich met zijn commerciele vaardigheden graag in om innovatietrajecten tot een succes te brengen.  

     
Brent Verschoor

ScaleUp Execution Method Developer
Master Innovation Management (TU/e)
Bachelor of Science, Science and Innovation Management (UU)

Brent is geïnteresseerd en gedreven om bedrijven met problemen te helpen. Momenteel onderzoekt hij de mogelijkheid tot het ontwikkelen van een ScaleUp Execution Heroes methode. Deze methode moet groeiende bedrijven helpen hun complexiteit te managen en hun groeiproblemen te reduceren. 

 

     
Astrid Deenen - van de Laar

ScaleUp Operations

 

     

Regionaal netwerk van partners

ScaleUp Heroes staan klaar voor elkaar. Innovatieve ondernemers en organisaties die  innovatieve MKB-ondernemers een warm hart toedragen in Nederland en België vinden er hun verbinding.

We betrekken professionele lokale partners waar nodig. ScaleUp Capital is de partner voor de realisatie van private financiering en ’slim geld’.
ScaleUp Execution Heroes - Methodiek

Wanneer je als ondernemer start, doorloop je een voorspelbare groeicurve. Daaraan kun je niet echt ontsnappen. Met het groeien van het aantal medewerkers ga je door de verschillende groeifases heen, van startup naar scaleup.

Met opschalen kom je als ondernemer in een lastige fase. We noemen dat ‘whitewater’, oftewel de turbulente stroomversnelling die je plannen omvergooit. De groei slurpt cash en door nieuwe medewerkers verlies je marge en creëer je complexiteit. Wat ‘vroeger’ snel en automatisch ging, gaat opeens langzaam en besluiten nemen wordt lastig. Het vraagt de inzichten en krachten van helden om deze stroperigheid achter je te laten.

Samen met de TU/e eindhoven hebben we een methodiek ontwikkeld die ondernemers door whitewater heen kan loodsen. Deze leidraad is nodig omdat slechts één op de tien ondernemers deze woelige fase succesvol weet te overbruggen. De ScaleUp Execution Heroes-aanpak - zoals de methodiek is gedoopt – brengt daarin verandering: ‘Achieving sustained growth’.